SMSO wordt bediend via een beveiligde webpagina en is alleen toegankelijk voor beheerders, installateurs en alarmopvolgers.
Deze pagina is bedoeld om u wat achtergrond informatie te geven met betrekking tot het systeem.


Locatie
Een gebouw of beveiligingsobject. Elke locatie krijgt binnen SMSO een uniek nummer, maar er is volop ruimte om uw eigen codes onder te brengen. Zo kunt u uw locaties gemakkelijk terugvinden met uw eigen zoekargumenten.

Cluster
Dit is een hierarchische combinatie van locaties, functionarissen, contactpersonen, dienstverleners, etc. waarmee u de organisatiestructuur van een bedrijf of instelling perfect in kaart kunt brengen.

Portal
Geeft toegang tot alle functies van SMSO. De Portal is een webapplicatie geschreven in Microsoft C# en maakt gebruik van de modernste ASP.NET technieken (Ajax). SMSO werkt daardoor op een manier die vergelijkbaar is met een volwaardige windows applicatie. Het voordeel is dat u geen dure PC nodig heeft, een webbrowser is voldoende.

 

 

 

 


SMSO is ontworpen om aan een groot aantal informatiebehoeften te kunnen voldoen. Daardoor is het systeem gemakkelijk te bedienen, informatie is snel bereikbaar en er kunnen relatief eenvoudig nieuwe functies worden toegevoegd. Wilt u SMSO aan uw eigen klanten aanbieden? Dat kan. SMSO kan worden aangepast aan de huisstijl van uw bedrijf.

Het scherm is verdeeld in drie belangrijke gebieden:

1
Zoeken naar clusters en locaties
Aan de linkerkant van het scherm ziet u uw locaties, contactpersonen en bedrijven. Hieraan is een zeer geavanceerd zoeksysteem gekoppeld waarmee u alle ingevoerde informatie snel en eenvoudig kunt terugvinden. Dat geldt dus ook voor aansluitnummers en andere specifieke codes. U kunt SMSO uitbreiden met een onbeperkt aantal zoekcodes. Als u veel locaties moet onderhouden dan zult u het SMSO zoeksysteem absoluut gaan waarderen.

2
Applicatievenster
In het applicatievenster worden de diverse programmaonderdelen van SMSO getoond. Hoewel SMSO wordt bediend via een webbrowser, schuilt er een krachtige Microsoft ASP.NET applicatie onder de motorkap.

SMSO is gemakkelijk te bedienen. Bij het instellen van bloktijden kunt u heel eenvoudig uw rooster samenstellen door met gekleurde blokken te slepen en deze groter of kleiner te maken. Bij andere onderdelen heeft u misschien eventjes een handleiding nodig.

U kunt uw locatiegegevens uitbreiden met de meest uiteenlopende (technische) gegevens zoals aansluitnummers, zone indelingen, etc. Deze  informatie is na het invoeren direct beschikbaar als zoekargument.

 

3
Applicatiemenu
Aan de rechterkant bevindt zich het applicatiemenu. Het basismenu biedt toegang tot waarschuwingsadressen, codepashouders, het actiepatroon, bloktijden en het systeemlogboek.

Naast het basislogboek is tegen meerprijs een real time logboek met uitgebreide zoekmogelijkheden beschikbaar.

Via het zoeksysteem en het applicatiemenu kunt u razendsnel omschakelen tussen locaties en uw specifieke informatiebehoefte. Zo kunt u bijvoorbeeld een locatie zoeken en het applicatiemenu op 'bloktijden' zetten. Wanneer u een andere locatie kiest, ziet u de bloktijden van die nieuwe locatie.

Het applicatiemenu kan worden uitgebreid met specifieke informatiebehoeften welke zijn afgestemd op uw organisatie. Zo kunnen specifieke overzichten worden gemaakt of speciale formulieren waarmee u gegevens kunt verzamelen en feedback van dienstverleners kunt (laten) vastleggen.

4
Belangrijke gebeurtenissen
SMSO heeft een speciaal schermgebied dat is gereserveerd voor belangrijke mededelingen. Deze worden dynamisch ververst. Het systeem geeft een geluidssignaal als er iets belangrijks gebeurt, denk bijvoorbeeld aan een alarm. Het signaal houdt pas op als u aangeeft dat u de mededeling heeft gezien.